Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Βρέθηκε ενεργή νάρκη κοντά σε παραλία της Σκοπέλου


Νάρκη ενεργή, που δεν έχει υποστεί διάβρωση, από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ανακάλυψε τουρίστας που βουτούσε με μάσκα, στα ανοιχτά της παραλίας...


 Λουτράκι της Σκοπέλου και γίνονται προσπάθειες για την εξουδετέρωσή της.
Η νάρκη εντοπίστηκε πριν από περίπου 40 μέρες, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, και αμέσως ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές της Σκοπέλου, που εντόπισαν το εύρημα σε βάθος 7 μέτρων και σε απόσταση 70 μέτρων από την ακτή.
Λίγες ημέρες αργότερα μετέβησαν στο Λουτράκι της Σκοπέλου άνδρες της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι καταδύθηκαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι η νάρκη είναι ενεργή αφού δεν έχει υποστεί διάβρωση.
Η εξουδετέρωσή της όμως ήταν αδύνατη, διότι σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται τα υποβρύχια καλώδια της ΔΕΗ, μέσω των οποίων ηλεκτροδοτείται όλο το νησί και μια πιθανή αστοχία, ενδέχεται να προκαλούσε μεγάλες ζημιές και να βύθιζε την Σκόπελο στο σκοτάδι.Ήδη ο Δήμος Σκοπέλου και το τοπικό Λιμεναρχείο έχουν αποστείλει έγγραφο στους υπευθύνους της ΔΕΗ, ζητώντας την απομάκρυνση των καλωδίων από το συγκεκριμένο σημείο, ώστε να επαναληφθεί και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η διαδικασία εξουδετέρωσης της νάρκης.
Για το θέμα μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης και ο Λιμενάρχης Γιώργος Γκάρας που επεσήμαναν ότι «πρέπει να εξουδετερωθεί η νάρκη για λόγους ασφαλείας, τώρα που έληξε η τουριστική σαιζόν, αλλά μέχρι τότε το σημείο που εντοπίστηκε θα είναι αποκλεισμένο, ήδη φυλάσσεται και έχει σηματοδοτηθεί με σημαδούρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.