Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Ξέσπασε ο Λοβέρδος: Πάτε καλά υπουργέ; Είστε φορομπήχτες! [video]


Σε… πανηγυρικό κλίμα εμφανίστηκε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, κραδαίνοντας έγγραφα προς την αντιπολίτευση, σε μια προσπάθεια να πείσει πως το Υπουργείο Οικονομικών βαδίζει σε καλό δρόμο στο επίπεδο της είσπραξης των εσόδων...«Το Σεπτέμβριο ο στόχος ήταν 4,7 δις ευρώ και επετεύχθησαν 5,512 δις ευρώ. Ο στόχος για το εννιάμηνο ήταν 35,9 δις και πετύχαμε 37, 29 δις ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Αλεξιάδης.

Ο ίδιος υπερηφανεύτηκε και για την ανακοπή που ισχυρίστηκε ότι καταγράφεται στη ροή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς το δημόσιο, υποστηρίζοντας ότι κινούνται στα επίπεδα του 2013.

«Τα ληξιπρόθεσμα για τα οποία ακούγονται διάφορες φιλολογίες είναι 5,1 δις στο 8μηνο του 2016. Το 2014 – τη χρονιά του success story – ήταν 7,2 δις. Το 2015 παρά τα capital controls ήταν 6,3 δις. Άρα είμαστε στο ίδιο επίπεδο με το 2013. Δεν θριαμβολογούμε. Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα πολιτών και θέλουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να προχωρήσουμε στη μείωση φορολογικών επιβαρύνσεων και τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, επιχειρώντας να παρουσιάσει το success story της δικής του κυβέρνησης.

Η κίνηση του κου Αλεξιάδη πάντως να παρουσιάσει τα συγκεκριμένα στοιχεία, ενώ κόβονται συντάξεις και γίνονται πλειστηριασμοί προκάλεσε την “έκρηξη” του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, αποδίδοντάς του βαρύτατους χαρακτηρισμούς όπως «φορομπήχτης» και «φοροεισπράκτορας».

«Πάτε καλά σε πολιτικό επίπεδο κύριε υπουργέ; Είστε εδώ και κομπορρημονείτε ενώ έχω στοιχεία από συνταξιούχο με το μετοχικό του ταμείο: Οκτώβριος 2015 96,98 ευρώ – Ιούνιος 2016 44 ευρώ – και χθες 22 ευρώ. Κι έχετε το θράσος να έρθετε εδώ να κομπορρημονείτε; Ως φορομπήχτης και φοροεισπράκτορας ελάτε εδώ να γελάτε αλλά ως υπουργός κυβέρνησης που υποσχέθηκε άλλα κι έκανε άλλα πρέπει να αισθάνεστε συστολή όταν έρχεστε εδώ μέσα», υπογράμμισε σε αυστηρό ύφος ο κος Λοβέρδος.

«Οι λόγοι για success story του ΣΥΡΙΖΑ που βγάζει κάθε φορά ο κος Αλεξιάδης δεν εδράζεται πουθενά, γιατί ο λαός στενάζει στα ΑΤΜ και στις αίθουσες πλειστηριασμών των δικαστηρίων», σχολίασε από την πλευρά του ο Γιάννης Κουτσούκος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης έκανε τον «Κινέζο» δηλώνοντας άγνοια για τον τρόπο πληρωμής των οφειλών από τους πολίτες και υποστηρίζοντας ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν διαθέτει τέτοια στοιχεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.