Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Επιμένει ο Σόιμπλε: Η Ευρώπη δεν χρειάζεται αύξηση δαπανών αλλά σκληρή λιτότητα


Όχι στην αύξηση των δαπανών επιμένει να λέει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος απέστειλε επιστολή στην Κομισιόν εξηγώντας την αντίθεσή του με τις συστάσεις της...



Oι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αύξηση των δαπανών για επενδύσεις "δεν είναι πειστικές. Η ευρωζώνη συνολικά έχει ελλείμματα και τα χρέη της σταθεροποιούνται σε υψηλό επίπεδο", έγραψε σε επιστολή του προς την Κομισιόν, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με πληροφορίες της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας Die Welt.

"Μάλλον οι περαιτέρω περικοπές και όχι η αύξηση των δαπανών είναι η εγγύηση για να σταθεροποιηθεί μόνιμα η ευρωζώνη", αναφέρει στην επιστολή του ο Γερμανός υπουργός. Είναι "αντιπαραγωγικό" να θεωρούνται οι δαπάνες του προϋπολογισμού της ευρωζώνης συνολικά ως κοινή αξία πριν καν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τις μεγάλες προκλήσεις, αναφέρεται επίσης στην επιστολή Σόιμπλε, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα.

"Η παρούσα διαδικασία και η ατζέντα αντανακλούν λάθος προτεραιότητες", κατά τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, ο οποίος επικρίνει επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι οι συστάσεις της αποσπούν την προσοχή από "την αναγκαιότητα να επικεντρωθούμε σε βιώσιμα επίπεδα χρέους και αναπτυξιακές στρατηγικές σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υψηλότερες δαπάνες σε μια ή δύο χώρες δε θα επέλυαν τα διαρθρωτικά προβλήματα και τους δημοσιονομικούς κινδύνους σε άλλες χώρες".

Αναγκαία είναι μια πολιτική η οποία να επικεντρώνεται σε υγιή δημοσιονομικά μεγέθη και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κατά τον Βόλφγκανκ Σόιμπλε, γράφει η Welt.

Πάντως, εκπρόσωπος του υπουργείου του αρνήθηκε να σχολιάσει την εσωτερική επικοινωνία του με την Κομισιόν. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε επικρίνει τις Βρυξέλλες διότι κάνουν υπέρβαση αρμοδιοτήτων και επομένως παραβιάζουν, κατ' αυτόν, το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.