Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση... αγγαρεία του ΥΠΕΞ για τις νέες προκλήσεις Ερντογάν


Με μία «χλιαρή» ανακοίνωση αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών, στις νέες εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης...



Η Συνθήκη της Λωζάννης δεν είναι ιερό κείμενο, ούτε ιερό βιβλίο, οπότε το περιεχόμενό της πρέπει να ξανασυζητηθεί, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Αφού πιάστηκε «αδιάβαστος» για το θέμα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος- απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην απογευματινή ενημέρωση των συντακτών ότι πρόκειται για ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα- τελικά η κυβέρνηση αντέδρασε αφού πέρασαν αρκετές ώρες, με το υπουργείο Εξωτερικών να σχολιάζει τις δηλώσεις αργά το βράδυ της Τρίτης.

«Στον αναθεωρητισμό που διατυπώνεται κατ’ επανάληψη από την τουρκική ηγεσία, η Ελλάδα αντιπαρατάσσει την προσήλωσή της στη διασφάλιση της διεθνούς νομιμότητας, της ειρήνης και της σταθερότητας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Στράτος Ευθυμίου.

«Δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης είναι απαράδεκτες», πρόσθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.