Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Νέο "χτύπημα" Βαρουφάκη: Η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να μπει στο ευρώ


Την άποψη πως η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να ενταχθεί στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο "SkyNews"...«Η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να ενταχθεί, ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη, αλλά δεν είναι ένα καλό επιχείρημα για να τεθεί εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να βγει έξω από την Ευρωζώνη», είπε ο πρώην υπουργό. Ο κ. Βαρουφάκης προσέθεσε πως η Ελλάδα έπρεπε να είχε διατηρήσει εκείνη τον έλεγχο, «αντί να στηρίζεται στη σκληρή γραμμή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

«Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να διαλέξει μεταξύ του δεξιού αυταρχισμού και των μειονεκτημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Αποτελούν όμως πολύ καλά επιχειρήματα για να μην είχε ενταχθεί η Ελλάδα», τόνισε.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, στην παρούσα φάση, είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να παραμείνει στην Ευρώπη. «Είναι άλλο πράγμα να λέω ότι δεν έπρεπε να μπούμε και άλλο ότι πρέπει να βγούμε. Αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε και που προσπάθησα όταν ήμουν υπουργός, ήταν να μην παίρνουμε άλλα δάνεια και να μην στηριζόμαστε σε πολιτικές που δεν αποδίδουν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.