Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιοκτήτες VW στις ΗΠΑ τα επιστρέφουν... λεηλατημένα!


Τα απογυμνώνουν και τα επιστρέφουν χωρίς προφυλακτήρες, φώτα και άλλα αξεσουάρ, πριν τα επιστρέψουν στην εταιρεία για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους...



Πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι πρόκειται για κάποιο μοντέλο με τον 2.0 TDI που πρόκειται να εξαγοραστεί από τη Volkswagen, και ο ιδιοκτήτης του προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση για να βγάλει όσο μεγαλύτερο κέρδος μπορεί. Παρατηρείται το φαινόμενο αρκετοί ιδιοκτήτες να αφαιρούν αξεσουάρ και ανταλλακτικά πριν την επιστροφή του αυτοκινήτου, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν σε άλλο αυτοκίνητο ή να τα πουλήσουν ως μεταχειρισμένα.

Βλέπετε, η συμφωνία που έκανε η γερμανική φίρμα με τις αμερικανικές αρχές αναφέρει απλώς ότι για να επιστραφεί ένα αυτοκίνητο και να αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης του «πρέπει να μπορεί να οδηγηθεί, με τη δύναμη του κινητήρα του». Δηλαδή η Volkswagen δεν δέχεται αυτοκίνητα χωρίς κινητήρα ή με σοβαρή βλάβη σε αυτόν, ούτε βέβαια όσα έχουν καταστραφεί από πλημμύρα ή έχουν βγει «ολική» από τρακάρισμα και δεν μπορούν ούτε να τσουλήσουν στον δρόμο. Δεν αναφέρει όμως τίποτα για την αρτιμέλεια του αμαξώματος και της καμπίνας, ή για το είδος των ανταλλακτικών και των αξεσουάρ που φοράει το αυτοκίνητο.
Έτσι, φαίνεται ότι πολλοί ιδιοκτήτες, εκτός από τα όποια aftermarket αξεσουάρ είχαν προσθέσει, αφαιρούν και εργοστασιακά τοποθετημένα πράγματα όπως τα φανάρια και τους προφυλακτήρες, τους αερόσακους, τις επενδύσεις της καμπίνας, το ντουλαπάκι του συνοδηγού κ.ά. Ένα μέλος του TDI Club αναφέρει μάλιστα ότι κάποιοι αδειάζουν το λιπαντικό του κινητήρα αν είναι φρέσκο και το αντικαθιστούν με μεταχειρισμένο ή κάποιο πάμφτηνο, κρατούν το ψυκτικό και τα υγρά φρένων και βάζουν πίσω την παλιά τους μπαταρία.

[Πηγή: Motor1]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.