Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΕΙΡΩΝΙΑ: Ο Π.Ο.Υ. βράβευσε τον Παπανδρέου και στις καφετέριες του... δίνουν και καταλαβαίνει

Τη στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) βράβευε τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για τα μέτρα που με εντολή δική του έχει λάβει η κυβέρνηση κατά του καπνίσματος...




οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα κέντρα διασκέδασης, γενικότερα, έχουν γράψει τον νόμο και τα τσουχτερά πρόστιμα, στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Γιατί έτσι είμαστε οι... μάγκες οι Έλληνες. Όταν πάμε σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα ή την Αμερική, σεβόμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ τους νόμους. Εδώ, γινόμαστε αντάρτες... τη φακής. Έτσι ξεκινάμε, από τα μικρά και φθάνουμε στην απόλυτη σήψη και διαφθορά στον κοινωνικό βίο, επιδοκιμάζοντας επί χρόνια ανάλογες πολιτικές πρακτικές.

Το εν λόγω βραβείο, πάντως, είναι η υψηλότερη διάκριση του ΠΟΥ για τον περιορισμό του καπνίσματος και σύμφωνα με το σκεπτικό του, «ήταν μια σημαντική πράξη πολιτικού θάρρους η επιχειρηματολογία και η σταθερή υποστήριξη εν δυνάμει μη δημοφιλών μέτρων, παρά την αντίδραση οργανωμένων συμφερόντων και σε περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση υιοθετούσε μέτρα αυστηρής λιτότητας με σκοπό τη μείωση του δημόσιο χρέους και την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση».

Η απονομή του βραβείου πιθανότατα θα συνδυαστεί με τα εγκαίνια του πρώτου ειδικού γραφείου του ΠΟΥ για τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες στη νοτιοανατολική Ευρώπη, που θα γίνει στην Αθήνα στις 3 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.