Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Νέα προβλήματα στις μεταφορές των μαθητών


Για άλλη μια φορά οι μαθητές θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στη μεταφορά τους προς τα σχολεία τους. Από την ερχόμενη Δευτέρα  2 Μαϊου η πανελλήνια ομοσπονδία αυτοκινητιστών υπεραστικών συγκοινωνιών προειδοποιεί πως...

 
 θα σταματήσει να μεταφέρει τους μαθητές, αφού το δημόσιο δεν τους έχει ακόμη καταβάλει τα χρωστούμενα για το πρώτο τρίμηνο του 2011.Όπως αναφέρουν σε επιστολή που έστειλαν στον ίδιο τον πρωθυπουργό προκειμένου να παρέμβει και να λυθεί το πρόβλημα , ενώ τα χρήματα έχουν διατεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών , η απόφαση αποπληρωμής δεν έχει υπογραφεί από τον αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών κ.Ντόλιο. 

Αποτέλεσμα, οι αυτοκινητιστές να μην έχουν να πληρώσουν όπως λένε ούτε το προσωπικό τους , ούτε τα καύσιμα , να μην μπορούν να πάρουν άλλα δάνεια από τις τράπεζες και φυσικά δεν μπορούν να επωμιστούν το τεράστιο κόστος της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών. Να υπενθυμίσουμε πως από του χρόνου το πρόβλημα θα είναι ακόμη πιο έντονο ,αφού η κυρία Διαμαντοπούλου με απόφασή της κλείνει σχεδόν τα μισά σχολεία της περιφέρειας και οι μαθητές που θα πρέπει να μεταφέρονται θα είναι πολλαπλάσιοι. Εκτός εάν το υπουργείο Παιδείας έχει σαν πραγματικό στόχο, τα Ελληνόπουλα να μείνουν αγράμματα και να ξανασχοληθούν, όπως τα παλιά χρόνια, μόνο με την κτηνοτροφία και τη γεωργία. 

Ας ευχηθούμε να μην ξαναδούμε εικόνες σαν αυτές που είδαμε πριν από μερικούς μήνες, παιδάκια να περιμένουν στις στάσεις για να πάνε στο σχολείο τους και τα λεωφορεία να μην τα μεταφέρουν επειδή το κράτος αμελεί τις υποχρεώσεις τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.