Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Κι όμως, το κράτος... μεγάλωσε με επιβάρυνση του προϋπολογισμού!


Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις και δεσμεύσεις, για «Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα», και παρά τις θυσίες στις οποίες έχουν υποβληθεί οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, τα λειτουργικά έξοδα του Κράτους δεν μειώθηκαν αλλά αντιθέτως…


 σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», το οποίο παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία, τους 18 μήνες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σημειώθηκε ραγδαία διόγκωση του Κράτους: Μεταξύ άλλων, ιδρύθηκαν 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, νομικά πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, 386 Γενικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις και Τμήματα, 11 Αυτοτελή Γραφεία, 2 Ανεξάρτητες Αρχές, 3 Ινστιτούτα, 701 Συμβούλια, ενώ συστήθηκαν 8.005 νέες θέσεις. Το αποτέλεσμα είναι να έχει επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός με πάνω από 115 εκ. ευρώ ετησίως.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Ζώης, Αποστολάκος Γρηγόριος, Βαγιωνάς Γεώργιος, με αφορμή το δημοσίευμα, κατέθεσαν ερώτηση στη βουλή, με την οποία ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

1.                  Πόσοι φορείς, υπηρεσίες, οργανισμοί, νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, ανώνυμες εταιρείες, γενικές και ειδικές γραμματείες κλπ. έχουν συσταθεί από τις 5.10.2009 στο Υπουργείο σας; Με τι ετήσιο κόστος ο καθένας;
2.                  Πόσες Γενικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις, Τμήματα και Αυτοτελή Γραφεία έχουν συσταθεί από τις 5.10.2009 στους φορείς του Υπουργείου σας; Ποιο το ετήσιο κόστος του καθενός;
3.                  Πόσες νέες θέσεις, μόνιμου προσωπικού, προσωπικού αορίστου χρόνου, προσωπικού ορισμένου χρόνου ή ειδικού επιστημονικού προσωπικού έχουν συσταθεί από τις 5.10.2009 στους φορείς του Υπουργείου σας, ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου; Ποιο το ετήσιο κόστος της πλήρωσης; Για τις μετατάξεις ή αποσπάσεις να προσδιορισθεί η μισθολογική διαφορά και τα επιπλέον επιδόματα ή υπερωρίες που καταβάλλονται.

Παράλληλα ζητούν: "Να κατατεθούν αναλυτικοί πίνακες καθώς και τα ΦΕΚ με τις ανωτέρω συστατικές πράξεις: Νόμους, προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, αποφάσεις του Πρωθυπουργού, Πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου κλπ. ".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.