Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την επιλογή Παπαδήμου


Με θετικά σχόλια για την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου στην Πρωθυπουργία της Ελλάδας, υποδέχθηκαν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης το γεγονός, χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι ειρωνίες για τις 4 ημέρες που χρειάστηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί προκειμένου να συνενοηθούν...






Reuters
«Υπάρχει μια ειρωνεία στο γεγονός ότι ο Λουκάς Παπαδήμος αναλαμβάνει πρωθυπουργός προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα του να επιβιώσει στην ευρωζώνη: ήταν ένας από αυτούς που διευκόλυναν την είσοδο της Ελλάδας στο ενιαίο νόμισμα», επισημαίνει το Reuters, υπό τον τίτλο "Ο Παπαδήμος ηγείται του συνασπισμού της κρίσης".

BBC
«Ο Λουκάς Παπαδήμος, ο νέος τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ελλάδας, είναι ένας πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ που θεωρείται ότι είναι κατάλληλος να χειριστεί την κρίση χρέους», αναφέρεται στον ιστότοπο του BBC.

New York Times
«Ο Λουκάς Παπαδήμος, ένας έγκριτος οικονομολόγος, επελέγη την Πέμπτη για να ηγηθεί κυβέρνησης ενότητας», γράφουν στην ηλεκτρονική τους έκδοση οι New York Times.
«Κάποια μέλη του ΠΑΣΟΚ έμοιαζαν να πιέζουν δημοσίως την Τετάρτη για τον κ. Παπαδήμο, έναν έγκριτο οικονομολόγο και πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ που θεωρείται ως δυναμικός και τεχνικά ικανός. Αλλά η ικανότητά του τον κατέστησε πιθανή αντίπαλο γι' αυτούς που είχαν φιλοδοξίες για τις επόμενες εκλογές, σύμφωνα με αναλυτές" που επικαλείται η εφημερίδα.

Financial Times
«Ο κ. Παπαδήμος, επισκέπτης καθηγητής στο Kennedy School του Χάρβαρντ και πρώην κυβερνήτης της Τράπεζας της Ελλάδος, θεωρείται ο πλέον κατάλληλος για να θέσει σε εφαρμογή το νέο πακέτο βοήθειας της χώρας ύψους 130 δισ.ευρώ», έγραφαν οι Financial Times.
«Αλλά η υποψηφιότητά του είχε υπονομευθεί από τον κ. Βενιζέλο, το φιλόδοξο υπουργό Οικονομικών, που θα βρισκόταν στο περιθώριο αν αναλάμβανε ο κ. Παπαδήμος», ανέφερε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας πριν την είδηση για το διορισμό του κ. Παπαδήμου.

Die Zeit
"Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Παπαδήμος, είναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός" αναφέρει στον τίτλο της η ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής Die Zeit, επισημαίνοντας ότι επιτέλους τα βρήκαν η προηγούμενη κυβέρνηση και η αντιπολίτευση.

El Pais
"Ο Παπαδήμος Πρωθυπουργός της Ελλάδας" τιτλοφορείται η ισπανική El Pais. "Μετά από τρεις ημέρες διαπραγματεύσεων, φημών και εφήμερων συμφωνιών, το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ και η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία, αποφάσισαν να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου, πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ.

The Wall Street Journal
"O Παπαδήμος ανέλαβε πρωθυπουργός, μετά από τρεις ημέρες πολιτικού αδιεξόδου μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων της Ελλάδας" αναφέρει η Wall Street Journal.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.