Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Και η Γαλλία στο στόχαστρο - κλυδωνίζεται το ευρώ


Σε ιστορικό υψηλό εκτοξεύτηκαν την Πέμπτη τα γαλλικά spreads και τα CDS (κόστος ασφάλισης έναντι κινδύνου αθέτησης πληρωμής) προκαλώντας ανησυχία στην Ευρώπη...


Στα spreads, η διαφορά του επιτοκίου των 10ετών κρατικών γερμανικών ομολόγων και των αντίστοιχων γαλλικών έφθασαν το απόγευμα τις 170 μονάδες βάσης (1,70%). Όπως μετέδωσε πριν λίγο ο ΣΚΑΪ, τα CDS των γαλλικών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 8 μονάδες βάσης στις 204 μονάδες, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 202 μονάδων που είχε καταγραφεί στις 22 Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα αίσθηση προκάλεσε ότι «από λάθος», όπως ανακοίνωσε αργότερα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's, εστάλη σε μέρος των συνδρομητών του ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο περιείχε την πληροφορία ότι «μεταβλήθηκε η γαλλική πιστοληπτική ικανότητα» της Γαλλίας (που είναι στην βαθμίδα ΑΑΑ).

Η Γαλλία υποσχέθηκε να υπερασπιστεί το ΑΑΑ της πιστοληπτικής της αξιολόγησης, μετά από την προ μηνός προειδοποίηση της Moody’s προς το Παρίσι ότι η ανάπτυξη είναι πιθανό να επηρεάσει τους στόχους και ίσως χρειαστούν επιπλέον μέτρα λιτότητας, πριν τις εκλογές του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.