Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ

Με μια πολύ σκληρή δήλωση , ο πρώην υφυπουργός εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης επιτίθεται στον υπουργό περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου με χαρακτηρισμούς όπως "απαράδεκτη πράξη","καθεστωτικός τρόπος"  και "δρομολογούν ύπουλα και αδιαφανώς".Αφορμή , η τροπολογία που πέρασε χθες το βράδυ στη βουλή με την οποία γίνεται ουσιαστικά άρση της πετρελαιοαπαγόρευσης.Διαβάστε ολόκληρη την δήλωση ...


ΔΗΛΩΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ
10 Νοεμβρίου 2011
Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, ο Ελληνικός λαός ζει μέσα σε ένα πολιτικό σκηνικό χωρίς προηγούμενο, το οποίο πέρα από την αβεβαιότητα και το κόστος που αυτό έχει για τη διεθνή εικόνα και θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο, έχει σαν αποτέλεσμα η κοινωνία να χάνει και την ελάχιστη πίστη που της είχε απομείνει στο πολιτικό σύστημα της χώρας.
Μέσα στο κλίμα αυτό, θέλω σήμερα να υπογραμμίσω την απαράδεκτη πράξη του απερχόμενου υπουργού περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, να άρει με τροπολογία που κατέθεσε και ενέκρινε την τελευταία πραγματικά στιγμή της υπό παραίτηση κυβέρνησης την απαγόρευση χρήσης diesel σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που γνώριζε ότι το σύνολο της επιτροπής περιβάλλοντος του Ελληνικού Κοινοβουλίου ήταν εναντίον.
Η πράξη αυτή ανάγλυφα δείχνει γιατί η κοινωνία πλέον αμφισβητεί πολιτικούς που με καθεστωτικό τρόπο αγνοούν επιδεικτικά ακόμα και τη γνώμη του κοινοβουλίου όταν θέλουν, και δρομολογούν ύπουλα και αδιαφανώς το δικό τους, όπως με τη χτεσινή απόφαση του κ. Παπακωνσταντίνου.
Η επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής είχε προβάλλει πολύ σοβαρά επιχειρήματα σχετικά με τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, και ιδιαίτερα για πιθανή αύξηση καρκίνου του πνεύμονα σε παιδιά και ευαίσθητες ομάδες πολιτών. Είχε επίσης υπογραμμίσει την αδυναμία τεχνικού ελέγχου του στόλου οχημάτων, και του ελέγχου της ποιότητας των καυσίμων, ζητώντας η ρύθμιση να επακολουθήσει την πιλοτική εφαρμογή μέτρων στα υπάρχοντα diesel οχήματα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου προφανώς θεωρεί ότι κάποιος άλλος θα φροντίσει γι αυτά.
Είναι κρίμα που μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε με σύνθημα την πράσινη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος  κλείνει το νομοθετικό της έργο με αυτό τον τρόπο, και πετάει στα σκουπίδια τις προσπάθειες όσων δουλέψαμε  για να κάνουμε αυτό το σύνθημα πραγματικότητα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.