Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΣΑΜΑΡΑΣ: Οι εκλογές αποτελούν Εθνική ανάγκη - Ραγδαίες πολιτικές εξελίξης


Δύο φορές είπε πριν από ελάχιστα δευτερόλεπτα ότι πρέπει "να ανατραπούν αυτοί οι τυχοδιωκτισμοί της κυβέρνησης", ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης...




Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι οι πληροφορίες (που από τις 2.00 τα ξημερώματα σας μετέδωσε το planet-greece - διαβάστε εδώ) που φέρουν τον Αντώνη Σαμαρά να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να οδηγήσει σε παραίτηση ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κι έτσι να προκαλέσει ο ίδιος την προκήρυξη εκλογών.

Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, απέφυγε να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση εάν θα προχωρήσει σε κίνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε μπροστά μας απλά ένα αίτημα για εκλογές, αυτή τη στιγμή οι εκλογές αποτελούν εθνική ανάγκη και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τιw ευθύνες του και να κάνει το καθήκον του», σημείωσε χαρακτηριστικά, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις κινήσεις του κόμματός του.

Αναφερόμενος στην προαναγγελία δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση από τον Πρωθυπουργό, κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι «στην προσπάθεια του να διασωθεί έβαλε ένα δίλημμα διχαστικό, εκβιαστικό που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον μας και τη θέση μας στην Ευρώπη».

«Εξήγησα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η ΝΔ είναι αποφασισμένη να αποτρέψει πάση θυσία τέτοιους τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς και μπορεί να το κάνει», υπογράμμισε.
Στο σύντομο διάλογο που είχε με τον κ. Παπούλια κατά την έναρξη της συνάντησής του ανέφερε ακόμη ότι «είναι πολύ σημαντικό αυτά τα σχέδια τα οποία υπάρχουν, τουλάχιστον εμάς, να μην μας βρουν συνεργούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.