Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Με βραδύτερους ρυθμούς μειώθηκε η παραγωγή διατροφικών ειδών το 2011


Επιβραδύνθηκε εφέτος, σε σχέση με το 2010, η μείωση του όγκου παραγωγής της ελληνικής βιομηχανίας ειδών διατροφής, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία....

Η συνολική παραγωγή τροφίμων στη χώρα μας το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2011 ήταν μειωμένη, σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2010, κατά 3,1%, σε επίπεδα τα οποία είναι κατώτερα από τα αντίστοιχα του έτους 2005 κατά 4%. Την ίδια περίοδο του 2010 είχε καταγραφεί μείωση της τάξεως του 4,1%, σε σχέση με το 2009.

Όπως προκύπτει από επεξεργασία στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που αφορούν την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2011, τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση παραγωγής στο διάστημα αυτό παρουσίασαν οι κατηγορίες: άλευρα σιταριού (-5,5%), σκόνες για το φούσκωμα της ζύμης παραγεμισμένες (-5,6%), επεξεργασμένο ρευστό γάλα (-5,8%), χυμοί φρούτων και λαχανικών (-5,9%), λοιπά προϊόντα αρτοποιίας μη νωπά (-6,6%), κατεψυγμένα λαχανικά (-7,1%), λαχανικά και φρούτα παρασκευασμένα ή συντηρημένα με ξύδι ή οξικό οξύ (-7,1%), γάλα και κρέμα γάλακτος με πάνω από 6% λίπος μη συμπυκνωμένα ή ζαχαρούχα (-9,65%), σοκολάτες σε τεμάχια, σε πλακίδια ή σε ράβδους μη παραγεμισμένες (-11,5%), τεμάχια κοτόπουλου νωπού ή διατηρημένου με απλή ψύξη (-12,4%), γάλα και κρέμα γάλακτος συμπυκνωμένα ή με προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών υλικών σε μορφές άλλες εκτός της στερεάς (-13,3%), βούτυρο και γαλακτοκομικά για επάλειψη (-14,6%), ξηροί καρποί (-14,8%), τσίχλες (-15,25%), μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού (-16,6%), παγωτά (-16,9%), τοματικά προϊόντα (-18,35%), κρεατοσκευάσματα εντοσθίων ή αίματος (-19,5%) και εξευγενισμένα έλαια (-20,4%).

Στον αντίποδα, σημειώθηκε αύξηση 19,6% στην παραγωγή παρθένου ελαιολάδου και 20,3% στην παραγωγή ολόκληρων κατεψυγμένων κοτόπουλων.

Η παραγωγή τυριού αυξήθηκε κατά 6,1% και η παραγωγή μακαρονιών σημείωσε άνοδο 7,6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.