Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Μπορούν να εισπραχθούν άμεσα 6-8 δισ.ευρώ από φοροφυγάδες.

Με αυτά τα χρήματα μπορούμε να αποφύγουμε τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν , τα οποία πρέπει να αποδώσουν στο δημόσιο 8 δισ.Οπότε όλοι μαζί πρέπει επιτακτικά να ζητήσουμε την άμεση εισπραξη αυτών των ποσών από τους ανεύθυνους Έλληνες-φοροφυγάδες , που σκέφτονται μόνο την τσέπη τους και το πως θα κλέψουν το κράτος εις βάρος μας...

Το ότι είναι εφικτό να εισπραχθούν άμεσα αυτά τα ποσά επιβεβαίωσε η κα Ζορζέτα Λάλη, εκπρόσωπος της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα (Task Force for Greece). "Σήμερα υπάρχουν περίπου 6-8 δις βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές που είναι εφικτό να εσπραχθούν, ενώ 30 δις περίπου είναι οι οφειλές που αποτελούν αντικείμενο δικαστικής διαδικασίας, με 165.000 υποθέσεις να εκκρεμούν στα φορολογικά δικαστήρια." H κ. Λάλη επισήμανε ότι όλα ξεκινούν από το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο χρειάζεται ριζική αναδιαμόρφωση, προκειμένου να καταστεί πιο απλό και δίκαιο. Σύμφωνα με την κ. Λάλη, χρειάζεται σαφής και ξεκάθαρη πολιτική δέσμευση για μια σε βάθος οργανική μεταρρύθμιση, που θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, από την καθ’ ύλην αρμόδια Γενική Γραμματεία φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων του ΥΠΟΙΚ, ενώ ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με την task force μια πρότυπη εφορία ("πρότυπο γραφείο ΔΟΥ"), που θα λειτουργήσει με νέο προσωπικό και πρότυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.