Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Δύο σκυλάκια : Η ιστορία σε ανατριχιάζει

Η εικόνα αποτυπώθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας, κοντά στη γέφυρα του Αλφειού. Το καφέ σκυλάκι μόλις πριν από λίγο έχει χτυπηθεί από κάποιο όχημα....
Δίπλα το μαύρο θρηνεί δίπλα του βουβά. Μπορεί να ήταν ο φίλος του/της, ο αδερφός του/της, η μάνα του/της, ο πατέρας του/της… Και με δύναμη πολύ παραπάνω από την ανθρώπινη, κάθεται δίπλα εκεί για ώρα.

Όταν επιστρέφαμε από το καθημερινό ρεπορτάζ ελπίζαμε να μην δούμε και το δεύτερο σκυλάκι χτυπημένο. Τελικά κανένα από τα δύο δεν υπήρχε εκεί. Κάποιος «άνθρωπος» τα μάζεψε.

Δεν έχει σημασία σε ποιο σύλλογο ανήκει κάποιος, αν ανήκει σε κάποιο σύλλογο, ή αν μόνος του παλεύει για τα ζώα… Σημασία έχει ότι όλοι όσοι έχουν μέσα τους φιλοζωϊκά αισθήματα – όχι από μόδα ή γιατί αυτό μπορεί να προσφέρει το όργανο ανάδειξης των προσωπικών του φιλοδοξιών – μαζί να κάνουν αυτό που πρέπει.

Κονδύλια «προγραμματισμένα» για το σκοπό αυτό υπάρχουν. Όπως υπάρχουν και χώροι δημοτικοί που μπορούν να αξιοποιηθούν κατάλληλα, έτσι ώστε τα χρήματα να πιάσουν τόπο και όχι «τσέπες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.