Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Είναι ο "Βερόπουλος" ελληνική επιχείρηση ή εξαπατά τους καταναλωτές;


αγαπητό planet-greece

Τώρα τελευταία που είναι τις μόδας να καταναλώνουμε made in greece προϊόντα,δε θεωρείτε παραπλάνηση αυτό που συμβαίνει με τον Βερόπουλο? Η "φωτογραφία" που σας στέλνω είναι...


από τον κατάλογο του βασιλόπουλου με προσφορές που ισχύουν από 5 έως 18 δωδεκάτου 2011.Ως γνωστόν ο Βασιλόπουλος έχει αγοραστεί από τα Spar,οποτε ποιος ο λόγος να γραφουν στο εξώφυλλο αριστερά πάνω ότι είναι το εθνικό μας super market με μια εμφανέστατη Ελληνική σημαία?

Θα "χαιρόμουνα" πολύ με μια απάντηση σας.
Να είστε όλοι καλά.


το κουπόνι των 10 ευρώ για αγορές άνω των 70 ευρώ

Η απάντηση:

Αγαπητέ φίλε, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, ο Νίκος Βερόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, έχει έρθει σε συμφωνία με την Διεθνή Οργάνωση SPAR, προκειμένου να αναλάβει τη δημιουργία αλυσίδας καταστημάτων, με το σύστημα SPAR στην Ελλάδα.Αυτό σημαίνει ότι έχει το αποκλειστικό δικαίωμα εμπορίας των σημάτων της φίρμας στην Ελλάδα. Δεν έχει μπει η Spar στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, εξ όσων μπορέσαμε να μάθουμε. Συνεπώς μιλάμε για μία αμιγώς ελληνική επιχείρηση με σημαντική δραστηριότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σου παραθέτουμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία που βρήκαμε: 

Μετά την επιτυχή επέκταση του ομίλου στα Σκόπια, το 2002 αποφασίζεται να διεισδύσει και στη σερβική αγορά. Τότε εγκαινίασε το πρώτο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία «SUPER VERO» στο Βελιγράδι εμβαδού 6.000 τ.μ. Ήταν η πρώτη ξένη εταιρεία που αγόρασε γη στη Σερβία. Σήμερα λειτουργεί τρία καταστήματα στο Βελιγράδι.

Όσον αφορά το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης του δικτύου, το 2010 προβλέπεται να δημιουργηθούν άλλα 8 καταστήματα. Τα έξι από αυτά στην Ελλάδα, ένα στα Σκόπια κι ένα στη Σερβία. Οι προγραμματιζόμενες επενδύσεις για φέτος θα ξεπεράσουν τα 40 εκατ. ευρώ. Η μεγαλύτερη επένδυση αφορά στην ολοκλήρωση του εμπορικού κέντρου στα Σκόπια, συνολικού εμβαδού 20.000 τ.μ. Εκτός από το σούπερ μάρκετ που έχει προβλεφθεί να λειτουργήσει σ’ αυτό, ήδη έχει μισθωθεί μεγάλο τμήμα του στον ελληνικό όμιλο παιχνιδιών Jumbo.

Ως προς τα οικονομικά μεγέθη, ο Ν. Βερόπουλος εκτιμά ότι οι ενοποιημένες πωλήσεις θα κλείσουν ανοδικά κατά 2,5%, ενώ το 2010 αναμένει αύξηση 9% (λόγω της λειτουργίας των νέων καταστημάτων και του εμπορικού κέντρου). Το 2008 οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 900 εκατ. ευρώ.

Στον όμιλο απασχολούνται σήμερα περίπου 6.000 άτομα (4.500 στην Ελλάδα) που έχουν συνδέσει το μέλλον τους με την πορεία του, ενώ 500 άτομα έχουν διευθυντικές αρμοδιότητες. Το μέλλον και η επιτυχία του ομίλου, αναφέρει ο Νίκος Βερόπουλος, στηρίζονται κυρίως στα νεαρά στελέχη. Αυτά χτίζουν την καριέρα τους σ’ έναν όμιλο, ο οποίος έχει ως αρχή να αναδεικνύει με αξιοκρατικά κριτήρια στελέχη είτε μέσα από το υπάρχον προσωπικό είτε μέσα από το δυναμικό που μπορεί να βρει στην αγορά εργασίας.

Ελπίζουμε να λύσαμε τις απορρίες σου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.