Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

"Κόλπο" δήμων για διπλά πρόστιμα από κλήσεις

Μετά το επίσημο "χαράτσι" της ΔΕΗ, ένα δεύτερο, ανεπίσημο αυτή τη φορά, έχει κάνει την εμφάνισή του το τελευταίο διάστημα, αυτή τη φορά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση....Πρόκειται για την προσπάθεια που κάνουν ορισμένοι δήμοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστια ελλείμματα, να εισπράξουν για δεύτερη φορά παλαιές κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Πρωταγωνιστές, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η aftodioikisi.gr, δύο από τους μεγαλύτερους και πλέον υπερχρεωμένους ΟΤΑ της χώρας, οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Πειραιά, οι οποίοι επιχειρούν να λύσουν το τεράστιο ταμειακό τους πρόβλημα επιβάλλοντάς το αδιακρίτως τους πολίτες. Αντίστοιχα φαινόμενα φαίνεται ότι υπάρχουν και σε άλλους μεγάλους δήμους της χώρας.

Το "κόλπο" που έχει στηθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr είναι το εξής: Οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Πειραιά παρότι -όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Οικονομικών- δεν έχουν αξιόπιστο σύστημα καταγραφής των παλαιότερων κλήσεων που έχουν εισπραχθεί ή όχι, στέλνουν αδιακρίτως σε όλους τους πολίτες την κλήση, καλώντας εκείνους να αποδείξουν ότι την έχουν πληρώσει. Δηλαδή, αντί να επιχειρούν να φτιάξουν τα αρχεία τους, καλούν τον πολίτη να έχει κρατήσει την απόδειξη για μία κλήση που έχει πληρώσει για παράδειγμα προ οκταετίας. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν υπάρχει η απόδειξη, οι δήμοι καλούν τον πολίτη να ξαναπληρώσει το πρόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.