Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

"Πράσινο φως" στον Λουκά Παπαδήμο από τους υπουργούς [ΒΙΝΤΕΟ]


Βγήκε από την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου έχοντας λάβει το "πράσινο φως" από τους υπουργούς για την εισαγωγή προς ψήφιση στη Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης...



Σύμφωνα με πληφορορίες οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν τρία άρθρα, που θα αφορού το PSI, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν την νέα δανειακή σύμβαση, χωρίς να εξειδικεύονται τα μέτρα, που θα εμπεριέχονται στον εφαρμοστικό νόμο, ο οποίος με τη σειρά του θα πρέπει να έλθει στην Βουλή εντός δεκαπενθημέρου.

Ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν σαφής, στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου. "Είναι αυτονόητο πως όποιος διαφωνεί και δεν μπορεί να ψηφίσει το νέο πρόγραμμα δεν μπορεί να παραμείνει στη κυβέρνηση. Αυτή την ώρα δοκιμάζονται οι αντοχές της κυβέρνησης. Είναι σαφές πως δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης. Η χρεωκοπία της Ελλάδος ωστόσο δεν είναι επιλογή που μπορούμε να επιτρέψουμε. Τις συνέπειες θα τις πληρώσει η χώρα πανάκριβα και ιδιαίτερα όσοι παλεύουν σήμερα να τα βγάλουν πέρα σε μία δύσκολη πραγματικότητα".



Όμως, η έγκριση του "Μνημονίου 2", από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, φέρνει μεγάλες αναταραχές στο ΛΑΟΣ, το οποίο με δηλώσεις του αρχηγού του, Γιώργου Καρατζαφέρη, απέσυρε την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση.

Οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, έθεσαν στην διάθεση του Πρωθυπουργού τις παραιτήσεις τους, όμως φημολογείται ότι θα ψηφίσουν υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, δε θέλησε να ρίξει λάδι στη φωτιά, με τους δύο κορυφαίους βουλευτές του κόμματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχόμενη διαγραφή τους από το κόμμα θα γίνει σε περίπτωση που όντως ψηφίσουν τελικά το "Μνημόνιο 2" στην ψηφοφορία της Κυριακής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.