Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ένας χρόνος από την εκτέλεση των δύο παλληκαριών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη [ΒΙΝΤΕΟ]

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEic_bNMHOnueM9BJXpJK3pgGmYYja7g-to2yat5hwHt0AZeqxiiKl1dfqu9a-0LbELJvhSpuFpy8OpcduWH81hgaRtLIhQtF6gTMYa3_O6NMBJa6v2E02Uq2uznSCWLzQm2zzJXzuB2Qou0/s1600/dias30_533_355.JPG

Ένα χρόνο πριν, τα δύο παλληκάρια έβαφαν με το αίμα τους την παγωμένη άσφαλτο, στην οδό Μακρυγιάννη, στου Ρέντη, πέφτοντας αιμόφυρτοι από τις σφαίρες των καλάσνικοφ, που με πρωτοφανή λύσσα γάζωσαν οι κακοποιοί που βρίσκονταν μέσα στο κλεμμένο γκρι volvo, που οδηγούσαν...



1η Μαρτίου 2011. Δύο νεαροί, γεμάτοι όνειρα για ζωή, ηλικίας 22 και 23 ετών, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, εκτελέστηκαν από δύο κακοποιούς με καλάσνικοφ και πιστόλι, κατά τη διάρκεια καταδίωξης του κλεμμένου αυτοκινήτου τους με το οποίο οι δράστες μαζί με έναν συνεργό τους είχαν ληστέψει περίπτερο στο Μενίδι.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης οι δράστες σταμάτησαν αιφνιδίως το αυτοκίνητο και άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα τη δολοφονία δύο και τον πολύ σοβαρό τραυματισμό ενός τρίτου, που υπέστη αιμορραγικό σοκ και οι γιατροί έδωσαν επίσης μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Ένας τέταρτος αστυνομικός χτυπήθηκε στα πόδια και διεκομήσθη, επίσης, στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας.

Ολα ξεκίνησαν όταν οι τρεις άγνωστοι που επέβαιναν σε τζιπ μάρκας Volvo και χρώματος γκρι, λήστεψαν ένα περίπτερο στην οδό Δημοκρατίας 337 στο Μενίδι. Στις 18.37 το κέντρο της Αμεσου Δράσης ενημερώθηκε και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έλαβαν εντολή να αναζητήσουν το κλεμμένο, όπως αποδείχθηκε, αυτοκίνητο.

Κατέβηκαν και άνοιξαν πυρ

Στις 18.50 στη λεωφόρο Κηφισού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά, στο ύψος της λαχαναγοράς του Ρέντη, οι άνδρες της ΔΙΑΣ εντόπισαν το κλεμμένο αυτοκίνητο και άρχισαν την καταδίωξή του. Ο οδηγός του όμως, ξαφνικά, σταμάτησε το όχημα και δύο συνεργοί του κατέβηκαν και άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών χρησιμοποιώντας πιστόλι και καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά. Αποτέλεσμα της ένοπλης συμπλοκής ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός δύο αστυνομικών, ο σοβαρός ενός άλλου και ο ελαφρύτερος ακόμη ενός άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι δύο αστυνομικοί που έχασαν τη ζωή τους έφεραν θανάσιμα τραύματα στο κεφάλι, ενώ ο συνάδελφός τους που έδινε και κέρδισε τη μάχη για τη ζωή έφερε τραύματα στην κοιλιακή χώρα και έχοντας υποστεί αιμορραγικό σοκ. Ο τέταρτος αστυνομικός είχει τραυματιστεί στα πόδια, ευτυχώς χωρίς να κινδυνέψει η ζωή του.

Βολές από τους πυροβολισμούς των δραστών δέχθηκαν τέσσερις ακόμη αστυνομικοί, δύο στα κράνη και δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, χωρίς να τραυματισθούν.
«Δεν σταμάτησαν να ρίχνουν. Έριξαν πάρα πολλές φορές, σχεδόν επί 10 δευτερόλεπτα πυροβολούσαν συνεχώς» ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Βρέθηκε το τζιπ

Μετά την επίθεση προς τους αστυνομικούς οι δράστες κατάφεραν να τραπούν σε φυγή και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις διεξάγουν εκτεταμένη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Λίγα λεπτά μετά τις οκτώ το βράδυ, το αυτοκίνητο που είχε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας εντοπίστηκε στην οδό Παλαιολόγου στου Ρέντη.

Εντός του τζιπ βρέθηκε οπλισμός (πιστόλι και καλάσνικοφ) ο οποίος εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ενώ το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω έρευνα.

Τα πρόσωπα των δολοφόνων

 http://vstatic.dolcdn.gr/vimawebstatic/B6D1EDD9BB01A0938B15B5D09263EC39.jpg

Αδίστακτοι κακοποιοί και γνώριμοι των ελληνικών Διωκτικών Αρχών είναι οι δράστες που έστησαν τη θανάσιμη ενέδρα στους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Οι δύο ομογενείς από τη Ρωσία είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τη Δικαιοσύνη για άλλα, μικρότερα αδικήματα, ενώ η παράνομη δραστηριότητά τους φαίνεται πως τους επέτρεπε ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης.

Ο 36χρονος ομογενής, το δακτυλικό αποτύπωμα του οποίου βρέθηκε πάνω στο Καλάσνικοφ που θέρισε τον 23χρονο Γιάννη Ευαγγελινέλη και τον 22χρονο Γιώργο Σκυλογιάννη, θεωρείται από τους αστυνομικούς σκληρός εγκληματίας, παρ’ ότι έως τώρα είχε κατηγορηθεί μόνο για μικροαδικήματα, όπως κλοπές. Εχει παντρευτεί δύο φορές και είναι πατέρας τριών παιδιών, ενώ το σπίτι του βρίσκεται στην περιοχή του Μενιδίου, δηλαδή κοντά στο περίπτερο όπου έγινε η ληστεία και ξεκίνησε η αιματηρή καταδίωξη.

Ωστόσο, ακόμη πιο σκληρό χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί τον άλλο βασικό κατηγορούμενο, τον 28χρονο ομογενή, ο οποίος δεν «έσπασε» κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Οσες ερωτήσεις και αν του έκαναν οι αστυνομικοί, τους κοιτούσε με παγερό βλέμμα και δεν τους έλεγε την παραμικρή λεπτομέρεια για το μοιραίο βράδυ. Υποστήριξε μόνον ότι ο 36χρονος ήταν εκείνος που πυροβόλησε κατά των δύο αστυνομικών. Ο νεότερος εκ των δύο κατηγορουμένων είναι επίσης παντρεμένος και κατοικούσε στο Πέραμα, στο ίδιο σπίτι με τους γονείς του.

Η επιχείρηση για τη σύλληψη των δύο δραστών έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής, της 6ης Μαΐου, περίπου στις 4.00. Οι αστυνομικοί τους «επισκέφτηκαν» στα σπίτια τους και τους οδήγησαν στα κεντρικά της Ασφάλειας, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το μοιραίο βράδυ της 1ης Μαρτίου. Μάλιστα, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ιδίοις όμμασι αλλά και από τις πληροφορίες που είχαν ήδη η συγκεντρώσει, οι δύο δράστες είχαν οικονομική άνεση και τους άρεσαν η καλή ζωή, η διασκέδαση και οι νυχτερινές έξοδοι, παρ’ ότι και οι δύο ήταν άνεργοι.

Οι συγκλονιστικές συνομιλίες των αστυνομικών με το κέντρο επιχειρήσεων






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.