Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Οι άντρες δε μιλούν πολύ...

Η σιωπή των ανδρών δεν οφείλεται σε ντροπή ή αδιαφορία αλλά διαφορετικό τρόπο αντίληψης των πραγμάτωνΗ σιωπή των ανδρών δεν οφείλεται σε ντροπή ή αδιαφορία αλλά διαφορετικό τρόπο αντίληψης των πραγμάτων...
Δεν είναι λίγες οι φορές που μια γυναίκα μπορεί να λυπηθεί ή και να θυμώσει επειδή ο σύντροφός της δεν μιλά πολύ, εκλαμβάνοντας τη στάση του ως αδιαφορία. Σύμφωνα όμως με νέα μελέτη, η διστακτικότητα των ανδρών να συζητήσουν με τις συντρόφους τους τα προβλήματά τους δεν οφείλεται σε ντροπή ή αδιαφορία αλλά στο ότι πολύ απλά δεν βλέπουν ποιο είναι το νόημα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Μάλιστα η τακτική αυτή δεν είναι κάτι που αποκτούν μεγαλώνοντας, αλλά κάτι που αναπτύσσουν κατά την παιδική ηλικία.
Όπως έδειξε η μελέτη, ενώ τα κορίτσια πιστεύουν πως μιλώντας όλη την ώρα για τα προβλήματά τους θα αισθανθούν καλύτερα, τα αγόρια πιστεύουν ότι η τακτική αυτή είναι χάσιμο χρόνου και επιεικώς «περίεργη».
Την μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Child Development», πραγματοποίησαν επιστήμονες με επικεφαλής την δρα Αμάντα Ρόουζ, από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, οι οποίοι επιστράτευσαν σχεδόν 2.000 παιδιά και εφήβους.
Η δρ Ρόουζ εκτιμά πως τα ευρήματα της μελέτης εξηγούν γιατί άντρες και γυναίκες έχουν τόσο διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων στις σχέσεις τους.
«Οι γυναίκες κατά κανόνα πιέζουν τους συντρόφους τους να μοιραστούν μαζί τους τις ανησυχίες τους, επειδή πιστεύουν πως με αυτό τον τρόπο θα αισθανθούν καλύτερα και θα βρουν μια λύση», είπε. «Οι σύντροφοί τους, όμως, κατά κανόνα δεν ενδιαφέρονται, διότι πιστεύουν πως με τον καιρό η κατάσταση θα βελτιωθεί εγγενώς. Έτσι προκαλούνται καυγάδες στα ζευγάρια, καθώς η γυναίκα συχνά εκλαμβάνει την εσωστρέφεια του συντρόφου της ως αδιαφορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.