Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Του έγλειφε μια ώρα τον... πωπό για να τον σώσει!

Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας εργαζόμενος σε ζωολογικό κήπο της Κίνας έγλυψε τον πρωκτό ενός πιθήκου για να τον σώσει.
Το περιστατικό σημειώθηκε...


 στον ζωολογικό κήπο Wuhan Zoo και ο άνδρας που παρείχε στον πίθηκο, ηλικίας τριών μηνών, τις πρώτες βοήθειες ονομάζεται Zhang Bangsheng.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, το νεαρό, σπάνιο πιθηκάκι, που γεννήθηκε σε συνθήκες αιχμαλωσίας, κινδύνευσε να καταλήξει στο χειρουργείο καθώς δεν μπορούσε να αφοδεύσει το φιστίκι που κάποιος ασυνείδητος πέταξε στο κλουβί του.

Ο 50χρονος φροντιστής ανησύχησε για την τύχη του πιθήκου και αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Αφού καθάρισε τον πρωκτό του ζώου με ζεστό νερό, άρχισε να τον γλύφει μέχρι ο πίθηκος να αφοδεύσει ολόκληρο το φιστίκι. Η διαδικασία διήρκεσε περισσότερο από μια ώρα, ωστόσο ο 50χρονος δεν έχασε τις δυνάμεις του καθώς ήταν αποφασισμένος να συνδράμει.

Το μικρό πιθηκάκι ανήκει στο σπάνιο είδος Trachypithecus francoisi και είναι το πρώτο που γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο εδώ και δέκα χρόνια.

Ο Zhang κατάλαβε ότι το πιθηκάκι δεν ήταν καλά στην υγεία του μια ημέρα μετά την πρώτη παρουσίαση του ζώου στους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου. Όταν είδε στο πάτωμα τα τσόφλια από τα φιστίκια ήξερε πλέον τι είχε συμβεί.

πηγή:econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.