Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Έδωσε σε παιδάκι δεκαπλάσια ποσόστητα φαρμάκου και πέθανε.

Την ποινή της οριστικής απόλυσης επέβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας σε διευθύντρια παιδιατρικής κλινικής νοσοκομείου του Αιγαίου, η οποία έδωσε δεκαπλάσια από την προβλεπόμενη δόση σε επτάχρονο αγοράκι, με αποτέλεσμα μέσα σε τρεις ημέρες να αποβιώσει από εγκεφαλικό οίδημα...

​Ειδικότερα, το ανήλικο αγοράκι το Σεπτέμβριο του 2000 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς είχε πιει το περιεχόμενο ενός φιαλιδίου Depon. Η γιατρός χορήγησε στον ανήλικο ενδοφλεβίως ως αντίδοτο το φάρμακο Parvolex. Όμως, η γιατρός δεν υπολόγισε σωστά το βάρος του ασθενούς ούτε τις δόσεις του αντιδότου οι οποίες ήταν δεκαπλάσιες των προβλεπομένων όπως αποδείχθηκε.

​Ο επτάχρονος υπέστη αλλεργικό σοκ και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς παρουσίασε γενικευμένους σπασμούς και σημαντικό οίδημα στον εγκέφαλο. Παρ’ όλα αυτά επήλθε ο θάνατος του άτυχου ανήλικου.

​Αρχικά, η γιατρός και παράλληλα διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής από το πειθαρχικό συμβούλιο των ιατρών του ΕΣΥ κρίθηκε αθώα.

1 σχόλιο:

  1. Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει. Τα λάθη των γιατρών τα καλύπτει το χώμα. Και οι γιατροί, το ΕΣΥ και τα συμβούλιά τους φροντίζουν να επιβεβαιώνουν και τα δύο ρητά.

    Έπρεπε να ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΝΤΟΣ την άδεια άσκησης της "κυρίας". Να διαγραφεί ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ από τους ιατρικούς καταλόγους, τις σχολές και τα συναφή. Να μην της επιτραπεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ να ασκήσει την ιατρική, κανενός είδους, καμμίας ειδικότητος. Να κάνει άλλο επάγγελμα, λιγότερο επικίνδυνο για τους συνανθρώπους της.

    Επειδή στο θάνατο δε χωράει "οφθαλμόν αντί οφθαλμού", θα 'θελα να δω μόνο πως θα αντιδρούσε η "γιατρός" αν συνέβαινε σε δικό της παιδί το ίδιο πράγμα. Γνωρίζοντας όμως πόσο αναίσθητοι γίνονται όλοι ανεξαιρέτως οι γιατροί στον πόνο και τα συναισθήματα των ασθενών τους και των συγγενών, φαντάζομαι θα το δεχόταν στωικά και θα συνέχιζε τη ζωή της χωρίς τύψεις.

    Τώρα το μόνο που έχει να κάνει είναι να πάει σε κάποια ιδιωτική κλινική ή σε άλλη χώρα για να συνεχίσει να μαθαίνει στου κασίδα το κεφάλι.

    Όσο για το συμβούλιο της επικρατείας που επικύρωσε μνημόνια και χαράτσια ως "νόμιμα" και "συνταγματικά", δίνω συγχαρητήρια για την ακαριαία (εντός 12ετίας) αντίδραση και επιβολή της βαρύτατης και ιδιαιτέρως σκληρής αυτής ποινής στη "γιατρό".

    Με τέτοιους νομικούς/δικαστικούς και τέτοιους γιατρούς, τι τους θέλουμε τους εχθρούς, τους προδότες και τους πολιτικούς;

    Με τις υγείες μας, όλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.