Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Στην Αγία Πετρούπολη έργα από τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης

Στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας θα «ταξιδέψουν» 172 έργα ζωγραφικής από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης.Στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας θα «ταξιδέψουν» 172 έργα ζωγραφικής από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης....
Στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας θα «ταξιδέψουν» 172 έργα ζωγραφικής από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης καθώς ο δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση στην «Κεντρική Πινακοθήκη Manege».
Τα έργα θα εκτεθούν από τις 2 Αυγούστου έως και τις 3 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης καθώς και για την 10η επέτειο αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με την Αγία Πετρούπολη.
Τα έργα των Θεσσαλονικέων καλλιτεχνών που θα παρουσιαστούν στη Ρωσία αποτελούν τη σημαντικότερη από άποψη ποσότητας και ποιότητας, συλλογή που διαθέτει η Δημοτική Πινακοθήκη. Η έκθεση θα περιλαμβάνει περισσότερα από 170 έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και μικτών τεχνικών.
Η μεταφορά της συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης επισφραγίζει την πολιτιστική συνεργασία των δύο πόλεων, μετά την παρουσίαση των ζωγράφων της Αγίας Πετρούπολης στην Casa Bianca από τις 26 Απριλίου έως τις 30 Ιουνίου.
Στη Ρωσία αναμένεται να μεταβεί και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.