Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Γιατροί: "Οι σημερινοί μισθοί είναι χαμηλοί. Είναι λογικό κάποιος γιατρός να πάρει... λάδι"

Αισχρή ανακοίνωση - πρόκληση στους δοκιμαζόμενους Έλληνες, που τους πίνουν το αίμα επί δεκαετίες με το "φακελάκι"

Η Ένωση ιατρών Νοσοκομείων, που τόσα χρόνια δεν κατήγγειλε δημόσιο ούτε έναν γιατρό της που να παίρνει φακελάκι, τώρα προσπαθεί να νομιμοποιήσει το φακελάκι λόγω κρίσης!!!...



«Δεν είναι δυνατόν με τους μισθούς αυτούς στο ΕΣΥ ένας γιατρός να διατηρήσει την επιστημονική του αρτιότητα και να είναι συγχρόνως τίμιος. Είναι επόμενο κάποια στιγμή να πάρει… λάδι».

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών (ΕΙΝΑΠ) κ. Στάθης Τσούκαλος, μιλώντας για τις μειωμένες σημερινές αμοιβές των γιατρών του ΕΣΥ.

«Δεν είναι δυνατόν οι σημερινοί μισθοί των γιατρών να υποστηρίξουν την αποκλειστική απασχόληση», τόνισε, προσθέτοντας: «Πρέπει η κοινωνία να υποστηρίξει το αίτημα των νοσοκομειακών γιατρών για αυξήσεις ώστε ο μισθός τους να είναι μισθός αποκλειστικής απασχόλησης».

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, οι μειώσεις των συνολικών αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών κυμαίνονται ανάλογα με το βαθμό τους από 35% - 50%.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από μελέτη που διενήργησε η ΕΙΝΑΠ, στην οποία συμμετείχαν ο καθηγητής Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Άγγελος Στεργίου, ο αναλογιστής κ. Βασίλης Μαργιός και ο νομικός σύμβουλος της ΕΙΝΑΠ κ. Ιορδάνης Προυσανίδης.


Το θλιβερό είναι ότι δεν έχει υπάρξει ούτε ένα κόμμα που να καταδικάσει την παραπάνω δήλωση!

1 σχόλιο:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.