Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Δεν μπορείς να δώσεις τέλος στη σχέση σου με το τσιγάρο; 10 εξτρά λόγοι για να κάνεις το μεγάλο βήμα!

Είσαι από τα άτομα που επιθυμούν να κόψουν το τσιγάρο και παρά τις προσπάθειες, ακόμα δεν το έχεις καταφέρει. Αυτό μπορεί να ακούγεται ως ένα σημείο λογικό, αφού...


 η απεξάρτηση από τη νικοτίνη είναι δύσκολη υπόθεση. Πολλοί είναι εκείνοι άλλωστε που χρειάζονται την ιατρική παρέμβαση για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Συνήθως τα οφέλη στην υγεία αποτελούν για την πλειοψηφία τη σημαντικότερη αιτία και αφορμή για την εν λόγω προσπάθεια. Η αλήθεια είναι αυτή, καθώς το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων υγείας, όπως ο καρκίνος και η πνευμονική νόσος, ενώ οδηγεί και σε πρόωρο θάνατο. Ανεξάρτητα όμως από τα θέματα υγείας, υπάρχει μια ολόκληρη λίστα από λόγους για τους οποίους είναι καλό να πετάξεις μακριά τα τσιγάρα. Διάλεξε λοιπόν αυτόν που σου ταιριάζει:

• Θα είσαι λιγότερο αγχώδης. Ακόμα και αν οι καπνιστές πιστεύουν, πως μια μεγάλη ρουφηξιά από το τσιγάρο τους μπορεί να χαλαρώσει το νευρικό τους σύστημα, πρόσφατη βρετανική μελέτη αποδεικνύει ότι η διακοπή του καπνίσματος προκαλεί μείωση του στρες και του άγχους μακροπρόθεσμα.

• Θα έχεις υγιή και λευκά δόντια. Και αυτό, διότι μειώνεται δραματικά ο κίνδυνος οδοντιατρικών προβλημάτων, όπως η ουλίτιδα ή ακόμα χειρότερα, ο καρκίνος της στοματικής κοιλότητας.

• Οι επιδώσεις σου στο sex θα βελτιωθούν. Έρευνες έχουν δείξει τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ της «κακής συνήθειας» και της κατηφόρας των σεξουαλικών επιδόσεων τόσο των γυναικών όσο και των αντρών. Η νικοτίνη μάλιστα μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τους μη καπνιστές ως προς τη σεξουαλική τους διέγερση.

• Θα φαίνεσαι πιο νέος. Είναι γνωστό, ότι το κάπνισμα μπορεί να αλλάξει τον τόνο του δέρματος και προκαλεί ρυτίδες γύρω από τα χείλη.

• Τα μαλλιά σου θα ασπρίσουν και θα πέσουν πιο αργά. Οι καπνιστές τείνουν να εμφανίζουν γκρίζα μαλλιά 6 φορές πιο γρήγορα από ότι αυτοί που δεν καπνίζουν συν της τριχόπτωσης και του κινδύνου φαλάκρας για τους άνδρες.

• Θα είσαι ένας χαρούμενος και ευτυχισμένος άνθρωπος.

• Θα ζήσεις περισσότερα και καλύτερα χρόνια. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι μη καπνιστές ζουν περισσότερα αλλά και πιο υγιή χρόνια σε σχέση με τους καπνιστές. Για τις γυναίκες ειδικότερα, που διακόπτουν το κάπνισμα, εκτιμούν μια δεκαετία ζωής παραπάνω.

• Θα αυξήσεις τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Το NBC News ανέφερε ότι οι γυναίκες καπνίστριες έχουν 60 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να είναι στείρες.

• Θα απολαμβάνεις πιο ευχάριστα τα γεύματά σου.

• Θα αποφύγεις τα κρυολογήματα. Μελέτες διαπίστωσαν το «πάρτυ» μικροβίων επάνω στα τσιγάρα. Γιατί να τα εισπνέεις επιβαρύνοντας τον οργανισμό σου; Και μην ξεχνάς, ότι το κάπνισμα καταστρέφει το ανοσοποιητικό.

• Θα κάνεις οικονομία. Ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει κρίση, γιατί να πληρώνεις τόσα χρήματα ετησίως και να χαλάς παράλληλα την υγεία σου;

• Θα διασκεδάζεις σε όποιο χώρο εσύ θέλεις. Αν κόψεις το κάπνισμα, η ένδειξη «non smoking» θα πάψει να σε ταλαιπωρεί.

1 σχόλιο:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.