Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Αυξημένο πρωτογένες πλεόνασμα από το υπουργείο Οικονομικών για το πρώτο πεντάμηνο του 2014


Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 711 εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται να εμφανίζει κατά το πρώτο πεντάμηνο ο κρατικός προϋπολογισμός, σχεδόν...

 500 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή παραπάνω από τον στόχο. Ανησυχία ωστόσο συνεχίζει να προκαλεί η υστέρηση των εσόδων, ενώ στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κάνουν ανοιχτά λόγο για τρυπά στα έσοδα από αναποτελεσματικούς φόρους, όπως ο αυξημένος Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Όπως αναφέρεται στο skai.gr, τα ίδια στελέχη συνεχίζουν μάλιστα κάνοντας λόγο για «αναθέρμανση» της διαπραγμάτευσης για μείωση του εν λόγω φόρου, καθώς η χασούρα για τον προϋπολογισμό στο διάστημα 2012- 2013 αγγίζει τα 300 εκατ ευρώ.
Την ίδια στιγμή, ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία απο τον μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση, καθώς όχι μόνο δεν υπήρξε μείωση των εσόδων, αλλά αντιθέτως υπάρχει αυξητική τάση των εισπράξεών τους, ενισχύοντας τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης έναντι της τρόικας στην προσπάθεια για διατήρηση, και μετά το 2015, του χαμηλού ΦΠΑ στον εν λόγω κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.