Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη ο ανασχηματισμός. Κλείδωσαν τα ονόματα. Ειδοποιούνται οι νέοι υπουργοί

Ποιοι αλλάζουν χαρτοφυλάκιο, οι αμετακίνητοι κι οι νέοι

Ξεκίνησε η διαδικασία του ανασχηματισμού με την τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά – Βενιζέλου. Πλέον, ο χρόνος μετρά αντίστροφα κι εκτός απροόπτου τα ονόματα των νέων υπουργών θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα...



Η τηλεφωνική επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος το πρωί ήταν στο Κάιρο για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της Αιγύπτου, σηματοδοτεί και την αντίστροφή μέτρηση για την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, τη Δευτέρα το απόγευμα.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται και συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου να συμπληρωθεί ο καμβάς του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Όλοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα και προσπαθούν να λύσουν το γρίφο του ανασχηματισμού, για το ποιος θα είναι ο διάδοχος του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών. Όμως, μόνο ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο νέος υπουργός το ξέρουν μέχρι τώρα.

Πάντως, τόσο η Προεδρία της Δημοκρατίας όσο και η Αρχιεπισκοπή βρίσκονται σε επιφυλακή για την ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου, ακόμα και από αύριο το απόγευμα.

Ως φαβορί για να διαδεχθεί τον Γιάννη Στουρνάρα προβάλει τις τελευταίες ώρες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ ακούγεται και το όνομα του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη. Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζονται ως αουτσάιντερ για την «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου Οικονομικών.

Οι υπουργοί που είναι υποψήφιοι να αλλάξουν χαρτοφυλάκιο είναι οι Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Σίγουροι για υπουργοποίηση εμφανίζονται οι Ανδρέας Λοβέρδος, Μάκης Βορίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ για τη θέση του επιτρόπου της χώρας στην Κομισιόν ακούγονται τα ονόματα του Δημήτρη Κούρκουλα και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Αμετακίνητοι στα πόστα τους παραμένουν σύμφωνα με πληροφορίες οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Φώφη Γεννηματά, Χαράλαμπος Αθανασίου, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Μανιάτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.