Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Τραμπ: Τείχος στα σύνορα με Μεξικό και μαζικές απελάσεις [video]


Εν μέρει τείχος, εν μέρει σύρμα θα είναι το μείγμα που θα αποτελέσει τον φράχτη στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό...
δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ, αναφερόμενος σε μία από τις εμβληματικότερες προεκλογικές του υποσχέσεις.

O νέος πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε να προχωρήσει στην απέλαση έως και 3 εκατομμυρίων παράτυπων μεταναστών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την Παρασκευή στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, αποσπάσματα της οποίας, ωστόσο, δόθηκαν στη δημοσιότητα την Κυριακή.

«Αυτό θα κάνουμε, θα πάρουμε εκείνους που είναι εγκληματίες και που είναι καταχωρημένοι στα ποινικά μητρώα, τα μέλη των συμμοριών, τους διακινητές ναρκωτικών ουσιών, αναμφίβολα πρόκειται για έναν αριθμό 2 εκατομμυρίων, ενδεχομένως 3 εκατομμυρίων ανθρώπων, θα τους διώξουμε από την χώρα ή θα τους βάλουμε στην φυλακή. Όμως κυρίως θα τους διώξουμε από την χώρα μας, βρίσκονται εδώ παράνομα», επισήμανε σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «60 minutes» του CBS που θα μεταδοθεί αργότερα εντός της ημέρας.

Επανερχόμενος στην σκληρή γραμμή που είχε υιοθετήσει κατά την προεκλογική του εκστρατεία και παρά το γεγονός ότι έδειχνε να βάζει νερό στο κρασί του μετά την εκλογή του στον προεδρικό θώκο, ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σίγουρα στην ανέγερση «τείχους» στα σύνορα με το Μεξικό, με στόχο να περιορίσει τις ροές των παράτυπων μεταναστών.

Σε ορισμένες περιοχές, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι ενδεχομένως θα υπάρξουν «φράχτες», ωστόσο επέμεινε ότι «ένα τείχος είναι πιο ενδεδειγμένο».

«Είμαι πολύ καλός σε αυτό, αυτό που ονομάζουμε "κατασκευές"», σχολίασε με ειρωνική διάθεση ο μεγιστάνας των ακινήτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.