Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Συναγερμός στα Ίμια: Οι Τούρκοι ανεβάζουν επικίνδυνα το θερμόμετρο


Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στα Ίμια, τη στιγμή που το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προσπαθεί να υποβαθμίσει το συμβάν...





Ένταση προκλήθηκε σήμερα το πρωί στα Ίμια, ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους ψαράδες. Τουρκική ακταιωρός εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα για περίπου μία ώρα.

Σύμφωνα με την εκδοχή που παρουσιάζουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, 10 Έλληνες ψαράδες μαζί με την ελληνική ακτοφυλακή βρέθηκαν απέναντι στην τουρκική ακτοφυλακή.

Υποστηρίζουν ότι μπήκαν σε τουρκικά χωρικά ύδατα, πλησιάζοντας στα 50 εκατοστά το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Οι Έλληνες πέρασαν αρκετές φορές τα Ίμια ενώ μερικοί από τους ψαράδες προσπάθησαν να αγκυροβολησουν εκεί, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές.

Ελληνικά στρατιωτικά ελικόπτερα έφτασαν στις 11.30 το πρωί πάνω από τα Ίμια και παρέμειναν στον αέρα για λίγο, πριν αποχωρήσουν.

Οι ψαράδες και η ελληνική ακτοφυλακή καταδιώχθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.