Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Θέλουν να καταργήσουν και τις... ισοπαλίες στο ποδόσφαιρο!


Κοσμογονικές αναμένονται οι αλλαγές στο ποδόσφαιρο όπως το ξέραμε, τα επόμενα χρόνια. Ο Τζιάνι Ινφαντίνο, ως νέος...


 επικεφαλής της FIFA, θέλει να προωθήσει ένα "πακέτο" νέων μέτρων και κανόνων, πολλά εκ των οποίων αναμένεται να λειτουργήσουν πιλοτικά σε επόμενες διοργανώσεις.
Θέλει να αυξήσει τον αριθμό των εθνικών ομάδων που θα παίρνουν μέρος στα Παγκόσμια Κύπελλα, επιθυμεί να αλλάξει τη μορφή διεξαγωγής της διοργάνωσης, να βάλει GPS στους ποδοσφαιριστές για να διαπιστώνονται τα οφσάιντ και να επιβάλει τη χρήση βίντεο για να περιοριστούν τα λάθη των διαιτητών...
Το τελευταίο μέτρο που εξετάζει όμως, αλλάζει ριζικά όσα ξέραμε για το ποδόσφαιρο: Θέλει να καταργήσει τις ισοπαλίες! Όχι όλες... Για αρχή αυτές στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ!
Σύμφωνα με το πλάνο του Ινφαντίνο, στη νέα μορφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου που οραματίζεται θα συμμετέχουν 48 ομάδες, οι οποίες θα χωρίζονται σε 16 ομίλους των τριών. Αυτό ίσως προκαλέσει μια... αμοιβαία συμφωνία κάποιων ομάδων ώστε το δεύτερο παιχνίδι της φάσης των ομίλων να λήγει ισόπαλο.
Πως θα αποτραπεί κάτι τέτοιο; Απαγορεύοντας την ισοπαλία! Έτσι, σε κάθε αγώνα θα υπάρχει νικητής ακόμα κι αν στα 90 λεπτά το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο. Θα ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι και όποιος επικρατεί θα παίρνει τους τρεις βαθμούς.
Η συγκεκριμένη σκέψη του Ινφαντίνο δεν έχει τεθεί ακόμα προς διαβούλευση στα αρμόδια όργανα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κάτι που αναμένεται να συμβεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.