Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Γερμανία: O Σουλτς εξίσου δημοφιλής με τη Μέρκελ


Ολοένα και ππιο δημοφιλής γίνεται στη Γερμνία ο απερχόμενος σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς...


Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Infratest dimap, που παρουσίασε το κρατικό δίκτυο ARD, το 57% των ερωτηθέντων δηλώνουν ικανοποιημένοι έως πολύ ικανοποιημένοι με τη δουλειά του – αύξηση 7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Έτσι ο Σουλτς πιάνει το υψηλότερο μέχρι σήμερα ποσοστό αποδοχής ισοβαθμώντας με την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είδε τη δημοτικότητά της να αυξάνεται κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες.
Στην κορυφή της λίστας με τους πιο αγαπητούς στο κοινό πολιτικούς βρίσκεται πάντως ο Σοσιαλδημοκράτης νυν υπουργός Εξωτερικών και κοινός υποψήφιος Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών για την προεδρία της χώρας τον ερχόμενο Φεβρουάριο, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ στο 79% (+7%). Τέσσερις στους πέντε Γερμανούς (82%) θεωρούν τον Σταϊνμάγερ καλό υποψήφιο για το ύπατο αξίωμα της χώρας. Επικρατέστερος να τον διαδεχθεί στο υπουργείο Εξωτερικών είναι ο Μάρτιν Σούλτς.
Ο σοσιαδημοκράτης αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατάφερε να ανέβει έξι μονάδες στη δημοσκόπηση φθάνοντας το 43%. Δεύτερος δημοφιλέστερος πολιτικός στη Γερμανία παραμένει πάντως ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με 66% και έπονται ο Σουλτς και η Μέρκελ.
Όσον αφορά στο θέμα της νέας υποψηφιότητας της Μέρκελ για την καγκελαρία, το 59% των ερωτηθέντων θεωρούν καλό ότι διεκδικεί την επανεκλογή της (13% περισσότεροι απ' ό,τι τον περασμένο Σεπτέμβριο), ενώ το 39% διαφωνεί. Μεταξύ των ψηφοφόρων της CDU το 89% επικροτεί την απόφασή της, ενώ το 10% θα προτιμούσε κάποιον άλλο υποψήφιο.
Εάν επέλεγαν οι Γερμανοί απευθείας καγκελάριο μεταξύ της Μέρκελ και του Γκάμπριελ το 57% θα προτιμούσε Μέρκελ (+12% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο) και μόλις 19% θα ψήφιζαν Γκάμπριελ.
Αν όμως η Μέρκελ έβρισκε απέναντί της τον Σουλτς τότε η διαφορά θα ήταν σαφώς μικρότερη: το 43% θα ψήφιζε Μέρκελ και το 36% Σουλτς, ενώ 13% των ερωτηθέντων δεν θα προτιμούσε κανέναν εκ των δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.