Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Στο σφυρί η διαθήκη του Γουόλτ Ντίσνεϊ και οι θησαυροί των κινουμένων σχεδίων


Οι λάτρεις του Walt Disney μπορούν να αγοράσουν ένα κομμάτι ιστορίας όταν η διαθήκη που υπέγραψε...


 ο αείμνηστος επιχειρηματίας, σκιτσογράφος και παραγωγός ταινιών κινουμένων σχεδίων και άλλα αναμνηστικά από τον συναρπαστικό κόσμο της Ντίσνεϊ βγουν σήμερα στο σφυρί.

Η «Δημοπρασία Animation και Disneyana» που πραγματοποιείται από τον οίκο Profiles in History στο Λος Άντζελες διαθέτει προς πώληση 600 αντικείμενα της τέχνης των κινουμένων σχεδίων και ειδών που έχουν σχέση με τον Ντίσνεϊ.

O κατάλογος περιλαμβάνει frames κινουμένων σχεδίων όπως η «Σταχτοπούτα» και το κλασικό «Πώς ο Γκριντς έκλεψε τα Χριστούγεννα'». Ένα πιστόλι από το πρωτότυπο παιχνίδι «Πειρατές της Καραϊβικής» του θεματικού πάρκου στο Walt Disney World στο Ορλάντο της Φλόριντα επίσης θα βγει στο σφυρί.

Η τελευταία διαθήκη του Ντίσνεϊ αναμένεται να πωληθεί μεταξύ 40.000 και 60.000 δολαρίων, δήλωσε ο Μπράιαν Τσέινς, στέλεχος του οίκου δημοπρασιών Profiles in History.

Ο ευρηματικός Γουόλτ Ντίσνεϊ ήταν συνιδρυτής του στούντιο κινουμένων σχεδίων το 1923, το οποίο σταδιακά εξελίχθηκε σε κινηματογραφικό στούντιο παραγωγής ταινιών όπως «Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι», «Μπάμπι το ελαφάκι», «Σταχτοπούτα». Πέθανε το 1966 σε ηλικία 65 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.