Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ταφόπλακα: Το κοινοβούλιο της Μ. Βρετανίας ψήφισε υπέρ του brexit!


Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, 461 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της ενεργοποίησης του εν λόγω άρθρου τον Μάρτιο του 2017, ενώ 89 διαφώνησαν...




Οι Βρετανοί βουλευτές με 461 ψήφους έδειξαν τη στήριξή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2017, κάτι που σημαίνει ότι η Βρετανία θα ξεκινήσει και επίσημα τη διαδικασία εξόδου της από την ΕΕ πριν από την ημερομηνία αυτή.

Αναλυτικότερα, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, 461 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της ενεργοποίησης του εν λόγω άρθρου τον Μάρτιο του 2017, ενώ 89 διαφώνησαν.

Συγκεκριμένα, 51 βουλευτές από το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP), 23 από το Εργατικό Κόμμα, πέντε από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, τρεις από το ουαλικό κόμμα Πλάιντ Κάμρυ και ένας συντηρητικός βουλευτής φέρεται να είναι μεταξύ εκείνων που ψήφισαν κατά.

Η ψηφοφορία ήρθε μετά από πρόταση του Εργατικού Κόμματος, το οποίο δήλωσε ότι είναι «ευθύνη του Κοινοβουλίου να εξετάσει την πρόταση της Κυβέρνησης, σεβόμενο την απόφαση του βρετανικού λαού να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση», προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να υπάρξει δημοσιοποίηση του υλικού που θα μπορούσε εύλογα να βλάψει το Ηνωμένο Βασίλειο σε κάθε διαπραγμάτευση για την αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την ενεργοποίηση του Άρθρου 50.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.