Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ο Ραγκούσης με τον Καλλικράτη κατεδάφισε την τοπική αυτοδιοίκηση

Τρελάθηκαν οι δήμαρχοι μόλις είδαν τους πόρους που τους διαθέτει το κράτος για το 2012 μεταφέροντας παράλληλα δεκάδες αρμοδιότητες από την κεντρική διοίκηση στους ΟΤΑ.Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη:

« Η Πολιτεία φορτώνει στην Αυτοδιοίκηση τα δικά της λάθη και τιμωρεί τις τοπικές κοινωνίες για τις λανθασμένες της επιλογές. Το 2012 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για τους Δήμους, εξαιτίας της περαιτέρω περικοπής πόρων από την Πολιτεία προς τους ΟΤΑ. Καλούμαστε την επόμενη χρονιά να λειτουργήσουμε και να ασκήσουμε περισσότερες αρμοδιότητες με ακόμη λιγότερα χρήματα, εξαιτίας της κατακόρυφης μείωση των εσόδων και των επιχορηγήσεων μας ( ΚΑΠ και λειτουργικές δαπάνες) από το Κράτος. Με λιγότερα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη , αφού τα νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Χωρίς να μας έχουν αποδοθεί οι θεσμοθετημένοι από τον Καλλικράτη πόροι. Με τα χρήματα από την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων να πηγαίνουν αντί για το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ και τη χρηματοδότηση έργων για την αναβάθμιση των πόλεων μας, στους δανειστές του μνημονίου.

Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν έχει δικαίωμα να μας στερεί πόρους που δικαιούμαστε, μας ανήκουν και είναι απαραίτητοι για να στηρίξουμε στην πράξη, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, τους πολίτες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.