Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Από την αξιολόγηση της τρόικας κρίνεται ο χρόνος των εκταμιεύσεων

Πρώτα θα γίνει η αξιολόγηση της εφαρμογής του μνημονίου από την τρόικα και θα ακολουθήσει η εκταμίευση των υπόλοιπων δόσεων του δανείου προς την Ελλάδα...
Αναφερόμενος στην αποδέσμευση την περασμένη Πέμπτη του ενός δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από την ευρωζώνη, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν φρόντισε χθες να διευκρινίσει για την εκταμίευση των υπόλοιπων δόσεων ότι θα πρέπει να προηγηθεί η αξιολόγηση της τρόικας. «Οφείλουμε να δούμε πού βρίσκεται η υλοποίηση του προγράμματος και πώς θα το επαναφέρουμε στη σωστή πορεία», είπε ο Αμαντέου Αλταφάζ. Η Ελλάδα έχει οικονομικές υποχρεώσεις, πρόσθεσε, και για αυτό «είναι επείγον να πάει το ταχύτερο η τρόικα στη Αθήνα και να κάνει την αξιολόγηση ώστε να εκταμιευθούν οι δόσεις». Την ίδια ώρα η γερμανική κυβέρνηση –δια στόματος τόσο του υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε όσο και του υπ. Εξωτερικών Γ. Βεστερβέλε– παραμένει στη λογική της «σκληρής γραμμής» σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα.
Ο κ. Σόιμπλε σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF υποστήριξε ότι «η Ελλάδα δεν έχει ακόμη προσπαθήσει επαρκώς και δεν έχει ως τώρα εκπληρώσει αυτά που υποσχέθηκε».
Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε σε αντίθεση με τις Ιρλανδία και Πορτογαλία η χώρα μας «δεν τα έχει καταφέρει και τόσο καλά. Εάν δεν υπάρξει μεγαλύτερη προσπάθεια η χώρα δεν θα κατορθώσει να εξέλθει από την κρίση». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στις χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα δεν έχει προσπαθήσει ακόμη επαρκώς και αυτό θα πρέπει να το δούμε με όλο τον σεβασμό στις εσωτερικές πολιτικές της δυσκολίες, αλλά κανένας στον κόσμο που ασχολείται με το ζήτημα δεν διανοείται να πει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει μέχρι τώρα αυτά που υποσχέθηκε». Ανάλογου τύπου και οι δηλώσεις του κ. Βεστερβέλε, ο οποίος υποστήριξε ότι: «Ένα πράγμα είναι σαφές: δεν μπορούμε να επιτρέψουμε επαναδιαπραγμάτευση για όλα. Δεν μπορούμε επίσης να επιτρέψουμε να γίνουν εκπτώσεις. Αντίθετα, αυτό που έχει συμφωνηθεί μετράει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.