Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Σαν σήμερα ο λαϊκισμός ανέβηκε στην εξουσία και η κατρακύλα της χώρας άρχισε


Ήταν σαν σήμερα, 18 Οκτωβρίου 1981 όταν ο λαϊκισμός μπήκε για τα καλά στην πολιτική. Η ρεμούλα, η αρπαχτή και το βόλεμα έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του Έλληνα. Σαν σήμερα ξεκίνησε η καταστροφή της Ελλάδας. Διαβάστε στο planet-greece, που δεν ξεχνάει....



Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στην εξουσία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το κόμμα του κερδίζουν τις βουλευτικές εκλογές με ποσοστό 48,06%, έναντι 35,86% της ΝΔ και 10,93% του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα διεξάγονται και οι πρώτες ευρωεκλογές, με σημαντικά κέρδη για τα κόμματα της Αριστεράς. Τι έφερε μαζί του ο Παπανδρέου; Προσωπικότητες όπως ο Τσοχατζόπουλος, ο Σημίτης, ο Τσουκάτος, ο Μαντέλης και πολλούς άλλους ογκόλιθους της πολιτικής ζωής. 

Επίσης έφερε και την ΑΤΑ, την αυτόματη τιμαριθμική προσαρμογή. Έτσι η δραχμή ήταν ένα νόμισμα άνευ αντικρίσματος. 

Το σύστημα Παπανδρέου εξέθρεψε και τους Φωτόπουλους, όπως και τους Κολλάδες. 

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, μαζί με τους συνεχιστές του έργου του, των επόμενων κυβερνήσεων που ακολούθησαν, τα βιώνουμε σήμερα. 

Όμως, σαν σήμερα έγινε και κάτι ακόμη... Το 1993, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ορκίστηκε για τρίτη φορά Πρωθυπουργός της Ελλάδας. 

Αποφράδα μέρα, απ' όπου και να το κοιτάξει κανείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.