Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ετοιμάζει κόμμα ο κηπουρός του Παπανδρέου;


Αίσθηση έχει προκαλέσει μία ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση στο Facebook. Πολλοί ερμήνευσαν όσα έγραψε ο πρώην υπουργός ως προαναγγελία νέου πολιτικού σχηματισμού...




Διαβάστε τι έγραψε:

«..."Μα, δεν είστε λίγοι;" θα ρωτήσει εύλογα κάποιος.

Δεν ξερω αν είμαστε λίγοι, γνωρίζω πως είμαστε αρκετοί από όλο το φάσμα της δημοκρατικής Ελλάδας, κομματικής και κοινωνικής, για να ξεκινήσουμε να "βάζουμε φωτιά" σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, σε κάθε κοινωνικό κι επαγγελματικό χώρο.

Άλλωστε, δεν είναι ιστορικά τυχαίο πως στην Ελλάδα το Σύνταγμα ήταν πάντοτε θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων.

Μόνον η μεγάλη "σιωπηλή, μέχρι τώρα, πλειοψηφία" των Ελλήνων και ιδίως των νέων μπορεί να επιφέρει μια τέτοια ριζική Συνταγματική μεταρρύθμιση γεννώντας ένα αυθεντικό κοινωνικό και πολιτικό κίνημα που δεν θα κοιτά "ούτε πίσω, ούτε κάτω". Θα κοιτά "μόνο μπροστά και ψηλά"....

.....( στις πρώτες παραγράφους του άρθρου στην Καθημερινή γράφω:.. "Αυτή όμως η Ελλάδα για να δράσει πρέπει πρώτα να πιστέψει σε μιά νέα μεγάλη ιδέα που δεν εξαντλείται στην σκοπιμότητα των επόμενων εκλογών και στην δημιουργία ενός ακόμη κόμματος.

Πολιτειακά και θεσμικά άλλη ζώσα εθνική δύναμη, δηλαδή αξιόπιστη και ισχυρή, εκτός από το Σύνταγμα δεν μας έχει απομείνει.

Μόνο το Σύνταγμα μπορεί να εμπνεύσει και να εκφράσει ένα νέο εθνικό και πολιτειακό Πιστεύω θεμελιωμένο στις αρχές της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης."...)».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.