Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

6 tips για να κάνεις το σπίτι σου... παλάτι! [εικόνες]


Έξι απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις ή, αντίστοιχα, να λάβεις υπόψη αν θέλεις να αναδείξεις την προσωπικόητά σου στον χώρο σου με τρόπο αληθινά πειστικό....



Πειραματίσου έξυπνα με τα χρώματα


Σου αρέσει το σκούρο μπλε αλλά φοβάσαι ότι αν βάψεις κάποιο δωμάτιο με την συγκεκριμένη απόχρωση, αυτό θα δείχνει «μουντό» και καταθλιπτικό; Αντί να χαλάς φαιά ουσία σε ανάλογους προβληματισμούς, κάνε το εξής απλό: αγόρασε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόνι και, αφού το βάψεις στο χρώμα που σκέφτεσαι να μπογιατίσεις το δωμάτιο, κρέμασε το σε κάποιο από τους τοίχους. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσεις να πάρεις μια καλή ιδέα το πώς φαίνεται το χρώμα αυτό στο φως του ήλιου καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, περιορίζοντας στο ελάχιστο το ενδεχόμενο να ξοδέψεις χρόνο και χρήμα κάνοντας κάτι που, δυνητικά, θα μπορούσε να μετανιώσεις.

Δώσε τη σημασία που πρέπει στο φωτισμό


Ο σωστός φωτισμός μπορεί να «φτιάξει» ή να «καταστρέψει» έναν χώρο.

Μην βάζεις τα «θέλω» πάνω από τα «πρέπει»


Πριν αρχίσεις τις βόλτες στα «επιπλάδικα», όρισε ένα συγκεκριμένο budget μέσα στο οποίο θα κινηθείς και κατόπιν ξεκαθάρισε τι είναι αυτό που θεωρείς απαραίτητο για τον χώρο σου και τι λογίζεται περιττή πολυτέλεια. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να καταλήξεις με έναν καναπέ των 2000 Ευρώ και να μην έχει περισσέψει δεκάρα για να αγοράσεις τραπέζι κουζίνας.

Τόλμησε το mix and match...

Η εποχή που όλα τα έπιπλα ενός δωματίου έπρεπε να διαθέτουν οπωσδήποτε την ίδια επένδυση έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Λαμβάνοντας υπόψη τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια, τόλμησε την ανατροπή και πειραματίσου άφοβα με τις υφές και τα υφάσματα -στην τελική ανάλυση, ένας βελούδινος καναπές, μια δερμάτινη καρέκλα κι ένα μαρμάρινο coffee table συνδυασμένα στον ίδιο χώρο δείχνουν πολύ πιο ενδιαφέροντα σε σχέση με έναν «σοβαρό» δερμάτινο καναπέ και ένα «βαρύ» ξύλινο τραπεζάκι. Ή μήπως όχι;

...και παίξε άφοβα με τις αποχρώσεις

Ένα δωμάτιο δεν είναι ανάγκη να «μοστράρει» μόλις μια ή δύο αποχρώσεις αλλά μπορεί να διαθέτει μια ολόκληρη παλέτα χρωμάτων στο εσωτερικό του -αρκεί, βέβαια, τα χρώματα αυτά να «δένουν» αρμονικά μεταξύ τους. Θες παράδειγμα; Αν, φερ' ειπείν, το παρκέ του δωματίου που σκοπεύεις να «περιποιηθείς» έχει σκούρα καφέ απόχρωση, τότε μπορείς να το «ντύσεις» με ένα ανοιχτόχρωμο γκρι χαλί και να συμπληρώσεις τον χώρο με έναν καφέ καναπέ και μπεζ μαξιλαράκια.

Μην ξεχνάς το ταβάνι

Βλέπεις, παρότι αποτελεί την μεγαλύτερη ελεύθερη επιφάνεια σε οποιοδήποτε δωμάτιο, αυτοί που μπαίνουν στη διαδικασία να της αφιερώσουν χρόνο και προσοχή προκειμένου να την αναδείξουν δεν είναι παρά ελάχιστοι. Με ποιο τρόπο μπορείς να αναδείξεις το ταβάνι ενός δωματίου, αναρωτιέσαι; Απλούστατα, βάφοντάς το σε κάποιο χρώμα που ταιριάζει και αναδεικνύει το αντίστοιχο των τοίχων ή, εναλλακτικά, εγκαθιστώντας κάποια ψευδοροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.