Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Όλοι στους δρόμους αύριο

Νεκρώνουν τα πάντα αύριο. Ολόκληρη η χώρα θα βρεθεί σε απεργιακό κλοιό εξαιτίας της πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει τα Συνδικάτα. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί...



στις 11.00, στο Πεδίον του Άρεως. Την ίδια ώρα, στην Ομόνοια ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ. Δεν θα κινηθούν λεωφορεία, τρόλεϊ, ΟΣΕ και προαστιακός. Το μετρό θα κινηθεί κανονικά, εκτός από το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο. Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθεί, 09.00 με 17.00. Λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ, οι δημότες παρακαλούνται να μην κατεβάζουν απορρίμματα στους κάδους.  Στάση εργασίας την Τετάρτη και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, 12.00 με 16.00 και 24ωρη απεργία από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν την Τετάρτη και τα πλοία λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Μόνο επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται στα Νοσοκομεία καθώς απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία το ΕΚΑΒ και την Πρόνοια.
Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις - συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη στην Αθήνα δήλωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων. 
Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης. 

Κινητοποιήσεις οικοδόμων - εκπαιδευτικών

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους, πραγματοποίησαν την Τρίτη, δάσκαλοι και καθηγητές.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη του συνδικάτου οικοδόμων έξω από το υπουργείο εργασίας στην οδό Πειραιώς.  

Συμβολική κατάληψη

Η 1η δόση οφειλομένων δεδουλευμένων Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου θα καταβληθεί μεθαύριο Πέμπτη στους 155 συμβασιούχοι της Δημοτικής Επιχείρησης Μηχανογράφησης του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ) και η εξόφληση στις 2 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων Βασίλης Πολυμερόπουλος, επικαλούμενος σχετική δέσμευση του γ.γ. του Δήμου, Θεόδωρου Λιβάνιου. Έως τις 3 Μαρτίου θα γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων για τους 300 συμβασιούχους του ΟΝΑ.

Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη του κτηρίου του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Λιοσίων.


Ενδοπαραταξιακές διαμάχες στην ΕΘΕΛ

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ, πρόκειται να υποβάλλει ο Νίκος Κουλουμπαρίτσης, μετά από έντονες ενδοπαραταξιακές διαμάχες.

Η ΠΑΣΚΕ των αστικών συγκοινωνιών, υποβάθμισε το Νίκο Κουλουμπαρίτση, από εκτελεστικό γραμματέα, σε απλό μέλος, μία κίνηση που - σύμφωνα με πληροφορίες - ήταν προδιαγεγραμμένη από καιρό, καθώς ο συνδικαλιστής κατάφερε με τις διαρκείς απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πολλαπλά χτυπήματα στην ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών - Υποδομών και Δικτύων.
Ο ίδιος κάνει λόγο για πρωτοφανή διαγραφή με συνοπτικές διαδικασίες και άνωθεν εντολές. Στην πανελλαδική απεργία μετέχουν οι δημοσιογράφοι καθώς και οι δικηγόροι, οι οποίοι έως την Παρασκευή απέχουν από τα καθήκοντά τους πλην αυτών σε Αθήνα και Πειραιά. Κλειστά θα μείνουν την Τετάρτη και τα εμπορικά καταστήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.